Ik heb de afgelopen periode 2 keer mijn hoofd gestoten….

Letterlijk …? De eerste keer tegen de punt van het deurtje van een medicijnkast. Tijdens het bellen liep ik, naar de grond kijkend, in huis rond en mijn voorhoofd maakte innig kennis met een punt van het deurtje…Auw!! De tweede keer was tijdens het schoonmaken van de kamers in de villa van mijn ouders. Met mijn hoofd omlaag spring ik vanuit de verhoogde tuin op het terras en onderweg kom ik de zijkant van de harde zonnewering tegen … Even zag ik sterretjes.

Waarom gebeurt dit? De les kan zijn … Ik moet beter vooruit kijken! Maar ja, die les wordt dan weer onderuitgehaald door mijn struikelpartij over een traptrede, waardoor mijn knieën gehavend waren. Daar keek ik weer iets te ver vooruit, terwijl ik beter naar beneden had kunnen kijken hahaha.

Waarom vertel ik dit? Een eigen bedrijfje beginnen is spannend en niet altijd makkelijk. Je maakt keuzes waarvan jij denkt dat die goed zijn, je moet geduld hebben, je moet investeren én alles nieuw ontdekken en ervaren in een vreemd land … Aan de ene kant moet je de focus hebben op het nu en natuurlijk (met passie) proberen geld te verdienen, maar aan de andere kant moet je geduld hebben, leren en vooruit kijken.

Uiteindelijk is het vinden van balans het belangrijkste. Ik merk dat er steeds meer belangstelling komt voor mijn aanbod. En ik haal vertrouwen uit het feit dat ik echt iets kan betekenen voor de buitenlandse toeristen. Gasten (vooral Nederlanders en Duitsers) vinden het heel fijn dat ik de activiteiten voor hun organiseer en dat ze in hun eigen taal ‘geholpen’ worden.

Ik merk ook dat ik meer geduld moet hebben om dit te laten groeien. Ik zeg wel tegen mijn omgeving; “geef het twee/drie jaar”, maar ik wil nu! En daarmee heb ik nou al een paar keer mijn hoofd gestoten?.

Dus ‘note to myself’; wees geduldig en doe er tegelijkertijd alles aan om te laten zien wat je kan betekenen voor toeristen aan de Côte d’Azur! Ik ben in ieder geval erg blij met de mooie reacties van gasten die al activiteiten hebben afgenomen en dat zijn er niet weinig?.

Zoals jullie misschien al weten werk ik ondertussen ook als poolgirl en tuinvrouw bij Villa du Cap in Sainte Maxime, help ik mijn ouders bij hun hotel en geef ik wekelijks pilates lessen op het strand aan toeristen én locals. Dusss ik kom de zomerperiode wel door!

En ik ben natuurlijk aan het genieten van deze zomertijd. Met mijn vriendin Marieke en haar kinderen heb ik een paar heerlijke dagen gehad én mijn broer en Nolan zijn weer langs geweest. Wat een genot om een weekje met mijn kleine neefje om te ouwehoeren en met mijn broer een mooie tijd te hebben! Ik zeg; “kom maar snel weer broer!”.

Tot zo ver ?.

A bientôt

Ilse

Categorieën: blog

2 reacties

Jacqueline · 13/08/2021 op 04:37

Lastig inderdaad om die balans te blijven vinden tussen toekomst en heden. Heel herkenbaar. De corona periode heeft je start extra moeilijk gemaakt natuurlijk. Geloof in jezelf en het komt goed! Leuk om te lezen en prachtige foto’s. Wie weet tot ooit..
Succes en geniet!

    Ilse · 09/09/2021 op 09:40

    Hoi Jacqueline,

    Bedankt voor je lieve berichtje en we blijven ervoor gaan! Zou leuk zijn om je hier eens te zien! Jij ook heel veel succes en een mooie, meer open, tijd in Nederland

Reacties zijn gesloten.