Zo… het is alweer een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen. En om eerlijk te zijn kon ik me er een tijd moeilijk toe zetten om weer een blog te schrijven, maar het is gelukt?  Ondertussen is er veel gebeurd en ook weer niet … Nog steeds niet officieel ingeschreven (geen numéro de sécurité social), nog steeds geen verzekeringspas (carte vitale), nog steeds is mijn bedrijfje nog niet volledige geregistreerd. Ik betaal trouwens wel belasting! Rara hoe kan dat?

En toch… we gaan gewoon door. Aan het eind van de zomer ben ik aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor het nieuwe zomerseizoen én gaf ik een groepje vrouwen elke week pilates les op het strand. Bovendien bied ik, samen met mijn ouders, groepschalets, catering en winteractiviteiten aan in de Haute Savoie (Les Menuires). Heel leuk allemaal zul je misschien denken! Maar… het kwam allemaal al snel weer ‘on hold’ door opnieuw een lockdown die halverwege oktober begon.

We zijn nu twee lockdowns én een avondklok rijker en ik woon nu voor een paar maanden hoog in de bergen met het idee hier onze plannen uit te voeren en wat geld te verdienen.  Helaas is het ook hier, op 2000 meter hoogte in Les Menuires (Reberty Village), erg stil…

De liften zijn dicht, de buitenlandse gasten komen niet en veel Franse gasten die hebben geboekt annuleren omdat de skiliften nog langer dicht blijven. Begrijpelijk natuurlijk, maar het brengt ons allemaal wel in een lastige situatie. En toegegeven… het voelt soms een beetje eenzaam hier hoog in de bergen.

Ondertussen ben ik hier samenwerkingen aangegaan met enkele lokale organisaties die leuke winteractiviteiten aanbieden. Deze activiteiten kun je doen zonder dat je de skiliften nodig hebt! De gasten die besloten hebben wel samen op vakantie te gaan kunnen zo toch actief genieten van de winter, de bergen en de natuur.

Wat kan je naast skiën nog meer doen hoor ik je denken? Nou, ik heb in de aanbieding … een avontuurlijke sneeuwscooter excursie in de omgeving van Les Menuires, een spannende tandemsprong paragliden vanaf de bergtop, heerlijke massages, bijzondere sneeuwwandeltochten met raquettes, ski-, en snowboardlessen voor beginners en nog veel meer.

Maar ja daar kan je natuurlijk alleen van genieten als je hier in Reberty Village bent en dat zie ik niet zo snel gebeuren? Toch nieuwsgierig? Klik hier.

Wie weet zien we elkaar in de zomer. Dan heb ik de leukste zomeractiviteiten voor je op het programma staan!

Voor nu is het rustig afwachten en hopen op snel meer vakantiedrukte hier in Reberty Village. Ik hou jullie op de hoogte!

A bientôt

Ilse

Categorieën: blog