De grote dag is aangebroken! Na bijna een jaar ploeteren heb ik eindelijk mijn Franse verzekering gekregen …’Big deal’ zal je misschien denken, maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en ik ben nu heeeel blij. Ik zeg; ‘hoera!’ Nu kan ik rustig gaan skiën hahaha.

Nee hoor dat durf ik niet zo goed. Ik heb ongeveer 15 jaar geoefend, maar kom geen steek verder. Iets te bang om naar beneden te glijden op die lange latten. Dan maar lopen, want dat doe ik hier wel veel. Bijna iedere dag berg af en berg op, berg op en berg af…Het is heel mooi hoog in de bergen te zijn met de mooie uitzichten. Én met de gezellige cafeetjes op de bergtoppen waar je, ondanks de Covid, toch even een biertje of glühweintje in de sneeuw kunt drinken. Het zonnetje erbij en wie doet je wat.

Natuurlijk ben ik hier ook om te werken en dat gaat redelijk goed. Ik heb met verschillende organisaties een samenwerking om activiteiten aan te bieden aan de vakantievierende Franse gasten in Reberty Village. De mensen genieten van massages, avontuurlijke sneeuwscooter ritten of paragliden en ik verdien er een beetje centjes aan. Dat lijkt me ook wel een hoeraatje waard!

Ondertussen probeer ik mijn netwerk uit te breiden om volgend jaar nog meer leuke activiteiten aan te kunnen bieden. Volgend jaar? Jazeker…Mijn plan is om volgend jaar opnieuw voor een paar maanden de bergen in te gaan en leuke winteractiviteiten te organiseren.

De catering van mijn ouders loopt ook prima! De mensen bestellen volop lekkere broodjes of complete ontbijtjes voor in de morgen en ’s avonds genieten ze van heerlijke diners. Onze Franse gasten zijn iedere keer weer verrast dat een Nederlandse familie zulke mooie 3-gangen diners op tafel kan zetten. “Een Nederlander die zo goed kan koken, dat kan toch niet?”. Nou dus wel ?.

In de afgelopen maanden heb ik ook veel nieuwe mensen leren kennen. Mensen die hier het hele jaar wonen, seizoenwerkers, mensen waar ik mee samenwerk … Voornamelijk Fransen, maar ook een stel Nederlanders. Ik moet zeggen we hebben het erg gezellig samen op de berg!

En dat is driewerf hoera?.

A bientôt

Ilse

Categorieën: blog