Hier zit ik dan … Heerlijk bij een leuk strandtentje mijn belevenissen van de afgelopen weken voor jullie op papier te zetten. Ik zit hier trouwens ook omdat ik dacht dat ik bij deze strandtent nog twee koffie moest betalen die ik hier vorige week had gehad, maar nog niet had betaald. Eenmaal het geld overhandigd kom ik erachter dat ik bij de strandtent hiernaast had moeten zijn … Zo meteen toch nog maar even daarlangs hahaha.

Alle auto’s zijn binnen en ze doen het gelukkig. Blij, want nu kan ik vrij bewegen door het Franse land. Ik ben direct in de auto gestapt en heb een weekendje Nîmes gedaan. Ik moet zeggen dat het erg leuk en gezellig was! Een paar mooie dagen gehad, nieuwe mensen leren kennen en dat is natuurlijk altijd goed. Heel mooi stadje ook met zijn parken, arena en Romeinse invloeden. Binnenkort maar weer even op bezoek?

Privé ben ik ook weer een stapje verder met settelen. Toch gaat het hier heel anders dan in Nederland en daar moet ik aan wennen… Vorige week heb ik veel mensen mijn nieuwe nummer gegeven afkomstig van mijn nieuwe provider Orange. Ik betaal voor een totaal pakket met mobiele telefonie, Wifi en TV, maar denk je dat het werkt? Nou neeee… Alleen 4G telefoon doet het…Voor de rest geen enkele connectie. Vraag je om hulp? Nou dat helpt niet.. Wil ik er meer over kwijt? Nee… Alleen dat ik hoop dat het binnen een half jaar toch wel geregeld is… Jaja je moet leven naar de maatstaven van het land waar je in woont?

Ondertussen wordt het bij mijn ouders in de villa steeds drukker. Vooral de Fransen hebben de plek gevonden, maar er komen ook regelmatig Nederlanders, Belgen en Duitsers langs. Drie keer per week wordt er voor de gasten gekookt en ik ben gebombardeerd tot afwasser! Ik heb vroeger veel in de horeca afgewassen dus voor mij geen probleem. Ik kan mezelf gerust top-afwasser noemen. En mijn ouders zijn er heel blij mee want het is toch wel veel werk allemaal. Wil het toeval ook nog dat de schoonmaakster een tijdje in de ziektewet zit….Nou ja om de huur van mijn appartement in Saint Raphael te dekken en natuurlijk om mijn ouders uit de brand te helpen ben ik ook maar gelijk inval-schoonmaakster geworden.

Met mijn eigen activiteiten gaat het wat langzamer dan gepland, maar ik heb er vertrouwen in dat ik mezelf in de goede flow breng om de boel op te starten. Ik had me ingeschreven als ZZP’er (auto entrepreneur) maar ik ben afgewezen. Waarom weet ik niet, waarschijnlijk een verkeerde kopie van een paspoort ofzo, maar dat hoor ik nog wel. Ondertussen is vriend Ricky vanuit Nederland bezig met het logo van Vivez les Pilates en heb ik de eerste geïnteresseerden voor een lesje op het strand gevonden. Nu nog even een datum prikken. Ik moet wel zeggen nog even ‘vrij’ zijn is ook wel lekker?

Wel heb ik me voorgenomen na dit weekend toch echt aan de slag te gaan, maar eerst vervang ik de komende dagen mijn vader en help mijn moeder de villa te bestieren. Heit gaat even naar Nederland op en neer omdat oma nogal ziek is….

Binnenkort gaan we ook met zijn drieën naar het Noorden, omdat mijn broer en zijn vriendin hun eerste kindje krijgen!! Dat is toch weel heel erg leuk en spannend.

Zo zie je maar weer….een eind van een leven en nieuw levenslicht liggen altijd dicht bij elkaar…

Hoe dan ook; wie weet tot snel in Nederland!

À bientôt!

Ilse

Categorieën: blog