Bonjour!

Nou daar zit ik dan eindelijk in La Douce France! Met veel horten en stoten is het dan toch gelukt het huis te verkopen en de grens over te komen!

1 mei vloog ik van Amsterdam via Parijs naar Nice met een rugzak vol bewijsdocumenten over de verhuizing én getooid met handschoenen. desinfectiegel en een mondkapje.

Het eerste deel van de reis naar Parijs ging in stijl! Ik werd verrast met een business class ritje op de eerste rij … Waarom? Het bleek dat de purser een kennis is van mijn ouders? Toch leuk een beetje netwerk. Op airport Nice kwam ik gelukkig zonder problemen langs de douane. Ik probeerde op mijn beste Frans uit te leggen, met een dik boekwerk als bewijs, waarom ik deze reis naar Nice heb gemaakt.  Ze bleken niet echt geïnteresseerd (of konden me niet verstaan) en lieten me vrolijk doorlopen. Bienvenue à France, aan de Côte d’Azur… Jouw nieuwe thuis!

De eerste periode woon ik gezellig bij mijn ouders in Saint Aygulf. Zij runnen hier het hebergement  ‘Villa Perle de la Mer’. Door de coronacrisis konden zij de eerste tijd geen gasten ontvangen en leefden we hier met zijn drieën. Jaja…elk nadeel heb zijn voordeel?

Sinds 22 mei zijn zij weer open en zijn de eerste Franse gasten alweer over de vloer geweest. Dus voor hen is de kop eraf.

Omdat ik zelf met mijn bedrijfje nog niet kan beginnen ga ik de komende tijd vooral mijn ouders helpen en werk ik aan de voorbereidingen om uiteindelijk ook voor mezelf van start te kunnen gaan. Corona zorgt er wel voor dat mijn plannen en voorbereidingen anders lopen dan verwacht, maar ik ga ervoor en zie de toekomst zonnig in.

Ondertussen heb ik mijn tijd ook goed besteed aan het vinden van een appartementje in de stad Saint Raphael, dichtbij Saint Aygulf. En die is al gevonden! Een 2 kamer-appartement in een mooi klassiek gebouw, in de kunstenaarswijk, dichtbij de boulevard en het strand. Een mooi plekje al zeg ik het zelf.

Het had allemaal nog wel wat voeten in de aarde… Na de eerste ontmoeting wilde de eigenaresse  het appartement graag aan mij verhuren. We hadden afgesproken dat ik een lijstje met aanpassingen van het meubilair met haar zou delen. Toen de echtgenoot van mevrouw dit lijstje onder ogen kreeg was hij ‘not amused’. Wat dacht ‘little miss perfect’ wel niet… Ík bleek te veel  wijzigingen te willen doorvoeren en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Na veel discussie en geruzie tussen de eega’s, wat bijna leidde tot een huwelijkscrisis, kwam alles toch weer op zijn pootjes terecht en zit ik op een ideaal plekje. 1 juni mag ik tekenen en 8 juni ga ik over.

Tegelijkertijd wordt er ook gezocht naar een auto, want die is hier echt wel nodig met die afstanden en natuurlijk voor mijn werk. Die zoektocht duurt wat langer, want samen met mijn ouders ben ik op zoek naar twee auto’s die we samen delen. 1 grote voor het werk en 1 voor privé. Ik hoop dat we dit binnenkort ook allemaal geregeld hebben!

Dusss… De eerste stappen zijn gezet en op naar de volgende!

Ps: vraag jij je af ‘hoe zit het met de pilates?’ Ook daar ga ik mee aan de slag. Eerst maar even verhuizen?

À bientôt!

Ilse

Categorieën: blog