Afgelopen nacht heb ik mijn eerste nacht in het nieuwe appartementje doorgebracht. Wat een fijn gevoel geeft dit plekje mij. Ondanks dat het niet heel groot is voel ik me thuis en heb ik het al aardig eigen kunnen maken met mijn oude en ook nieuwe spullen. Afgelopen maandag hebben mijn vader en Ton en Henk (Nederlanders die hier ook wonen) geholpen de grote meubelen 2 etages naar boven te tillen. Af en toe was het een kriem maar na de zware inspanning kwam de ontspanning. Als dank heb ik ze snel meegenomen naar een terras in de buurt en hebben we lekker geluncht met een dikke pot bier! Ik geloof dat het Heineken was.. Ja die Nederlanders hebben ook in Frankrijk toch een beetje houvast nodig?

Met mijn verhuurder, die mij ‘Little miss perfect’ noemde, gaat het ook heel goed. Hij is erg behulpzaam en vriendelijk.. Ik denk dat we beiden de cultuur verschillen even waren vergeten, maar nu is alles prima!

Gisteravond laat facetimden (is dat een woord??) mijn vrienden van café De Klinkspaan in Groningen mij, omdat vriendin Marike 50 is geworden en om te zeggen dat ze me missen.. liefff.. Ik hen ook…Maar ze konden het ook niet laten om even te zeggen dat ik nogal een ‘lekker hapje’ was op camera … Daarmee bedoelden ze natuurlijk het tegenovergestelde… En bedankt lieve vrienden? Heb daarom de hele nacht niet kunnen slapen. Of was dat omdat de impact van de overgang groter was dan ik had verwacht of omdat ik nu nog niet met mijn bedrijfje kan beginnen door corona of omdat ik hier nog geen zorgverzekering kan krijgen terwijl De Friesland Zorgverzekeraar mij niet meer wil verzekeren of is het omdat ik in mijn nieuwe huisje sliep met nieuwe geluiden en stiltes of is het omdat ik eigenlijk officieel nog geen werk heb?? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet dat ik in een korte tijd al heel veel wèl voor elkaar heb gekregen en geniet van mijn nieuwe plek!

Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld een nieuwe auto gekocht. Na een lange zoektocht op internet en diverse teleurstellingen, want ja een auto zoeken op de Franse marktplaats (elke marktplaats) is gelijk aan de zoektochten op dating-apps als Tinder en Happn, had ik besloten bij een ‘mannetje’ te kiezen tussen een oude Mini, een sportieve Peugeot en een Volkswagen…Eerst weg met de Peugeot, die viel als snel af. Toen de Mini… Ik was verliefd, maar wist dat ik dit niet moest doen… Herkenbaar? Uiteindelijk bewees de betrouwbare en degelijke Volkswagen zich.. Ik moest even slikken maar ben er heel blij mee!  Na elke testrit stond het ‘mannetje’ met een grote glimlach en zonnebril in de deuropening  ‘mooi te wezen’ en om ons weer te ontvangen. Hij sprak moeilijk Engels en wij moeilijk Frans, maar toch hele verhalen met elkaar. Leuk die gezellige ontmoetingen?

Deze zonnige zondagmorgen ben ik naar de boulevard van Saint Raphael gelopen om lekker te ontbijten met uitzicht op zee.

Kortom, ik geniet, kom dingen tegen, maar ben vooral heel blij!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *